Connect with us

De Vazut

Cele mai bune filme adaptate dupa cartile lui Stephen King

Filmele adaptate dupa carti sau dupa povesti de viata celebre sunt cele mai bune din istoria cinematografiei. Ceva ce pleaca de la un sambure de adevar va avea mereu mai mult succes decat ceva pur si simplu inventat pentru a placea publicului. La fel de adorate sunt si acele filme adaptate dupa cartile lui Stephen King.

Pasionatii genului horror sau thriller cu elemente de mistery vor aprecia mereu cand regizorii si producatorii de filme vor avea in plan crearea unei noi productii cu elemente de groaza marca Stephen King.

Insa, ca sa spunem drept, nu tot timpul ceea ce a fost ecranizat dupa carti celebre si adorate in toata lumea a si fost bine realizat. Acest lucru il poate confirma chiar autorul romanelor ‘Misery’, ‘Carrie’, ‘IT’ si asa mai departe.

Dar, pana una alta …

… iata cateva filme adaptate dupa cartile lui Stephen King, care chiar au avut succes

  • Dolores Claiborne – 1995

Acest film are nota 7.4 pe IMDB. Aceeasi actrita care a jucat rolul principal in filmul ‘Misery’ adaptat dupa cartea cu acelasi nume tot a lui Stephen King, Kathy Bates joaca si in filmul ‘Dolores Claiborne’. Ea este o menajera in casa unei femei bogate pe care politia crede ca a ucis-o. Desi sustine ca nu a facut ea asta, ajunge sa spuna politiei povestea ei ciudata de viata, inclusiv despre uciderea sotului ei care abuza de fiica lor.

  • Christine -1983

filme adaptate dupa cartile lui Stephen King

Acest film are nota 6.6 pe IMDB, dar este un film apreciat de fanii genului horror pentru povestea sa. Este vorba despre un automobil posedat Plymouth Fury din 1958 cumparat de un tanar tocilar. Insa, masina are o minte proprie si din personalitatea sa ii imprumuta si baiatului.

  • Carrie -1976

filme adaptate dupa cartile lui Stephen King

Acest film horror are nota 7.4 pe IMDB. Daca vrei sa vezi cea mai buna adaptare dupa cartea cu acelasi nume a lui Stephen King, alege varianta din 1976 si nu cea moderna din 2013. Este vorba despre o adolescenta timida care este batjocorita la scoala iar acasa trebuie sa o asculte pe mama ei – o fanatica religioasa. Fata descopera curand ca are puteri telekinetice si incepe sa se razbune.

Continuarea pe News24.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending