Connect with us

Lifestyle

Copiii si sarcinile lor. Invata-ti copiii sa te ajute prin gospodarie!

copiii si sarcinile lor

Ai vazut deja pe la televizor sau pe internet atatia copii draguti care isi ajuta parintii la treburile zilnice fara sa pare agasati, ba chiar facandu-le placere asemenea activitati. Acum, nu te gandi ca cei mici faceau cu adevarat mare treaba in acele momente, dar oricum gestul conteaza. Si chiar daca exista unele cazuri in care copiii se ofera singuri sa te ajute prin casa sau nu se enerveaza cand le spui un asemenea lucru, acestea sunt foarte rare.

 

Daca vrei sa faci in asa fel incat copiii si sarcinile lor sa mearga de la sine, atunci iti sugerez sa ii inveti in aceasta maniera!

 

Daca vei face tu totul prin casa inca de cand copilul isi da seama de ce se intampla in jurul lui si poate ajuta cu ceva, atunci ii inveti rasfatati si cu narav. Cel mai bine este sa ii educi de mici sa faca cate ceva pentru a-ti usura treaba in gospodarie.

Dar cum?

Ei bine, fa-i atenti la ceea ce se intampla in jur daca mizeria nu se curata, daca hainele nu se spala sau daca incaperile nu se aspira si nu se aerisesc. Vor vedea ce presupune asta si nu le va placea. Mai ales daca este vorba despre camera lor in care mai vor sa invite si un prieten-doi.

  • Foloseste un fel de tabel dragut in care este scris ceea ce are de facut fiecare din casa si pune pe copii sa bifeze sarcina odata ce au executat-o.

 

  • Ca sa iti vina si mai usor si sa nu sune ca o comanda, intreaba-i pe copii cu ce anume ar putea sa te ajute prin gospodarie intr-o anumita zi. Este mai bine cand pare ca vine din partea lor. Si nu accepta scuze sau ocolisuri.

 

  • Daca va place mai mult, organizeaza chiar treburile de prin casa in functie de zilele saptamanii. Si acestea se pot schimba de la saptamana la saptamana, pentru a nu deveni o rutina plictisitoare.

 

Sursa foto: Pexels

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Citeste si: