Connect with us

Sanatate

Cum sa iti protejezi tenul de frig

News24

Atât tenul, cât și pielea ta au nevoie de atenția ta pentru a fi ocrotite de temperaturile scăzute.Frigul de afară nu e prea plăcut, dar are și iarna părțile ei plăcute. Totuși,  pielea feței este pe timpul iernii supusă la agresiuni severe în zilele geroase, în zilele umede și în zilele cețoase. Astfel, ar fi …

Sursa: Cum sa iti protejezi tenul de frig

Cum sa iti protejezi tenul de frig

Atât tenul, cât și pielea ta au nevoie de atenția ta pentru a fi ocrotite de temperaturile scăzute.Frigul de afară nu e prea plăcut, dar are și iarna părțile ei plăcute. Totuși, pielea feței este pe timpul iernii supusă la agresiuni severe în zilele geroase, în zilele umede și în zilele cețoase. Astfel, ar fi indicat să îți ajustezi rutina de frumusețe în funcție de temperaturile scăzute de afară. Dacă vrei să ieși cu bine din iarnă, atunci fă-ți un pic de timp pentru tine și pentru tenul tău. Dimineața, după ce ce îți cureți fața, aplică-ți o cremă hidratantă. Apoi, ia in calcul să îți continui schema de frumusețe cu o bază de machiaj – o cremă de protecție împotriva factorilor de mediu, și abia apoi să îți completezi ritualul cu pudră sau cu fond de ten.

Variantele sunt nenumărate,depinde numai de tine dacă alegi unele tradiţionale (şi mai puţin frumos mirositoare) sau optezi pentru preparate mai sofisticate.

Ştii deja cât de important este să îţi protejezi tenul de razele soarelui, dar te-ai gândit până acum ce măsuri trebuie să adopţi atunci când faci sport în aer liber pe timp de iarnă?

Gerul poate cauza numeroase probleme ale pielii, de la uscarea ei excesivă, până la degerături uşoare sau chiar severe.

Iata cateva metode eficiente impotriva frigului:1. Protejează-ţi tenul de razele UV

Primul aspect de care trebuie să ţii cont este acela că sezonul rece nu te scapă de necesitatea unei protecţii de bază pentru ten, împotriva razelor UV. Chiar dacă se ascunde în spatele norilor, soarele continua să emită radiaţii ultraviolete care îţi pot afecta pielea expusă, mai ales dacă faci sport.

Înainte sa alergi sau să faci gimnastică în parc, aplică o loţiune solară cu factor SPF 15 pe faţă şi pe celelalte zone descoperite ale corpului. Bariera de protecţie îţi va menţine tenul sănătos şi va contribui la prevenirea deshidratării lui.

2.Menţine-ţi buzele hidratate
Când faci sport în aer liber pe timp de iarnă, este posibil ca buzele tale să fie primele care să aibă de suferit din pricina gerului.

Pielea lor sensibilă se usucă rapid şi se crapă în doar câteva minute, fenomen pe care sigur nu vrei sa îl experimentezi.

Soluţia de protecţie este simpla aplicare a unui balsam de buze intens hidratant şi rezistent, care sa conţină totodată şi importantul factor de protecţie SFP. Păstrează balsamul într-un buzunar şi aplică-l de mai multe ori în timpul antrenamentului, pentru a fi sigură că buzele tale rămân hidratate şi sănătoase.

3.Hidratează-te corespunzător

Citeste si:Top 5 alimente pe care trebuie sa le consumi in aceasta perioada

Tenul tău are nevoie şi de hidratare din interior, de aceea este foarte important să bei suficientă apă înainte de joggingul la temperaturi scăzute. Când faci sport în frig fără să ai organismul bine hidratat, pielea ta se va usca mai repede, odată expusă condiţiilor meteo vitrege.

4. Poartă o mască de protecţie

În cazul în care ai o piele foarte sensibilă, este posibil ca aplicarea cremei de protecţie să fie insuficientă. Aşadar, fii precaută şi poartă o mască de faţă care să îţi acopere obrajii, fruntea şi, eventual, buzele.

5. Nu uita de îngrijirea de acasă

Îngrijirea pielii după expunerea accentuată la frig nu se termină odată cu antrenamentul tău în aer liber. Când ajungi acasă, spală-ţi chipul cu o loţiune de curăţare blândă şi apă călduţă (niciodată fierbinte!), apoi aplică un strat generos de cremă hidratantă, care să prevină orice consecinţă negativă a gerului asupra tenului tău!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending