Connect with us

Calatorii

Emmanuel Macron a castigat alegerile in Franta

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a castigat lupta pentru presedintia Frantei in care a avut-o ca adversara pe Marine Le Pen, destul de lejer in turul II al alegerilor prezidentiale. In primul tur cei doi candidati, un independent si o extremista au fost alesii francezilor care s-au prezentat la vot intr-un numar considerabil.

Ieri, in data de 7 mai 2017, in turul II al alegerilor prezidentiale din Franta, se stiau deja rezultatele favorabile lui Macron inca de la amiaza.

Emmanuel Macron a promis sa lupte impotriva fortelor care incearca sa divizeze Franta dupa ce a castigat destul de usor si cu un mare procent alegerile in aceasta tara.

Candidatul de 39 de ani, poate cel mai tanar presedinte ales din istoria Frantei, a invins-o pe contracandidata Marine Le Pen castigand cu un procent de 66,1% a voturilor in fata unui procent de 33,9% obtinut de aceasta.

Domnul Macron a fost ales si datorita pozitiei pro-Uniunea Europeana, in timp ce Marine Le Pen ameninta ca va retrage moneda unica si va organiza un referendum care se va axa pe pastrarea sau iesirea Frantei din Uniunea Europeana.

Iata declaratiile presedintelui ales Emmanuel Macron

In seara asta ati castigat, Franta a castigat. Toata lumea ne-a spus ca este imposibil, insa ei nu cunosc Franta.

Cu adevarat victoria sa l-a transformat in cel mai tanar presedinte al Frantei si rastoarna lunga dominatie asupra Frantei a doua partide politice principale: de stanga si de dreapta.

Sursa foto: europe1.fr

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Citeste si: