Connect with us

Stiri

Familia regala a omagiat victimele atacului terorist de la Westminster Bridge

Westminster Bridge

Ducele, ducesa de Cambridge si Printul Harry s-au alaturat ieri, 5 aprilie, victimelor ranite, famiilor acestora si echipajelor serviciului de urgente din Londra pentru a aduce un omagiu celor raniti si celor morti in cadrul atacului terorist de la Westminster Bridge.

Publicatia BBC ne informeaza ca aproximativ 2000 de persoane au luat parte la aceasta activitate care a si fost transmisa live in Marea Britanie ieri, 5 aprilie. 

Trio-ul regal a depus o coroana in afara catedralei Westminster la exact 2 saptamani de la atacul teroristului Khalid Masood cu o masina ce a intrat in multimea de pe podul Westminster Bridge inainte de a injunghia un politist in exteriorul Casei Parlamentului.

In cadrul acestui nefericit incident de la Westminster Bridge au fost curmate 4 vieti omenesti si zeci de oameni au fost raniti grav

Printre victime se afla si doi romani, un cuplu aflat in vacanta la Londra.

Pe mesajul de pe jerba de flori adusa imagiu de familia regala este scris: „Pentru PC Keith Palmer si pentru toti cei care ne-au servit comunitatea cu atata curaj. Mostenirea voastra este modul nostru de viata. William

Dupa primele cuvinte ale Secretarului de Stat Amber Rudd, Printul William a citit un pasaj din Luca 10 congregatiei. Au fost facute rugaciuni pentru victime din partea a diferiti lideri religiosi, membri ai Met Police si din partea Primarului Londrei, Sadiq Khan. De asemenea, pe langa rugaciuni, omagii verbale si jerbe de flori, au fost depuse candele si lumanari drept omagiu pentru victimele atacului terorist de la Westminster Bridge.

Potrivit ziarelor locale, la ceremonia de omagiu au fost prezenti peste 400 de politisti, pompieri si medici. De asemenea, si reprezentanti diplomatici din toata lumea au fost acolo. Familia regala, reprezentata in cadrul ceremoniei de ducele si ducesa de Cambridge si de Printul Harry, s-au intalnit de asemenea dupa eveniment cu familiile victimelor in cadrul unei receptii.

Sursa foto: itv.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending