Connect with us

Monden

„Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!”, o campanie susținută de Andreea Marin și inițiată de medicul Dragoș Zamfirescu pentru 50 de operații gratuite în România | Monden, Ultima oră, Vedete de la noiPremiera: 10 Oameni, în palmele cărora au stat până acum mii de vieți, 10 medici care și-au dat seama că sunt mult mai puternici împreună pentru cei ce le calcă pragul cu speranță, au decis: își vor pune priceperea, experiența, timpul și sufletul în sprijinul a 50 de oameni care au mare nevoie să fie salvați.

E scopul lor ambițios în anul ce începe… de mâine! Să intre în sala de operație de 50 de ori, în echipă, pro-bono, dincolo de munca lor de zi cu zi, și să dea tot ce au mai bun în sprijinul celor care sunt pe punctul de a-și pierde speranța. Pentru că situația lor e mult prea grea. Pentru că nu pot reuși singuri. Pentru că nimanui altcuiva nu îi pasă.

Cine sunt cei 10 salvatori?

Sunt medici voluntari și au devenit o echipă. A doua lor casa e acum Asociația Zetta. Fondatorul acestei familii e medicul primar în chirurgie plastică, estetică și reconstuctivă, cu peste 20 de ani de experiență, cu zeci de premiere medicale, inovator în medicină (medaliat cu aur la Bruxelles) – Dr. Dragoș Zamfirescu.

Alături de el, în echipa celor 10 magnifici: Dr. Iulia Muraru, Dr. Amit Beedasy, Dr. Dragoș Muraru, Dr. Ina Petrescu – chirurgi plasticieni; Dr. Dragoș Slăvescu – chirurg buco-maxilo-facial; Dr. Dan Tănase – chirurg ortoped; Dr. Daniel Vilcioiu – ortoped, supraspecializat în chirurgia mâinii; Dr. Irina Luca – anestezist; Dr. Cornelia Nitipir – oncolog.

Peste 5000 de intervenții reconstructive făcute pâna acum, în această echipă. 42 de premiere medicale. Inovații în medicină. Intervenții pro bono pentru cazuri complexe,  precum malformații congenitale, replantari realizate sub microscop, reconstrucții ale corpului după arsuri sau accidente grave, reconstrucții mamare sau orobuco-maxilo-faciale în urma cancerului, operații pentru paralizii de plex brahial… și lista continuă. Se lucrează multidisciplinar. Cu sensibilitate pentru temerile, nesiguranța, disperarea oamenilor ajunși în momentul cel mai greu din viața lor.

De ce „Gala Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!”?

Chiar daca, prin munca lor pro bono, cei 10 medici vor opera gratuit, indiferent de cat de costisitoare e fiecare dintre cele 50 de interventii, totusi exista un cost medical ce nu poate fi ocolit: cel al consumabilelor necesare in orice operatie. Costul mediu estimat pentru o interventie este de 1000 de euro. Pacientii aflati in cumpana nu si-l permit. De aceea, indemnul echipei medicale este Ajuta-ne sa ajutam!’ Cand multi oameni carora le pasa pun umar langa umar, prin gesturi mici, ei pot face minuni si pot salva vieti!

Pe site-ul cauzei, www.asociatiazetta.ro, exista butonul „Doneaza”. Oricine poate face un gest: 20 de lei, 50 de lei… orice donatie conteaza! In mainile noastre sta, uneori, atat de firava, o alta viata. Sta in puterea noastra. Ii ajutam? (Contul pentru donatii,  deschis la Banca Transilvania SA, Agentia Dorobanti: RO10 BTRL RON CRT 041 240 3901 .)

Gala „Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!” din 19 septembrie e doar punctul de plecare pentru a salva 50 de vieti. Campania aici incepe. Mai mult decat o seara emotionanta, cu un puternic ecou, e si o gala de premiere: medici romani talentati si pasionati din diverse colturi ale tarii, oameni pentru care modestia si valoarea merg mana in mana, vor primi trofee, premii si burse care sa vina in sprijinul lor si, prin ei, in ajutorul nostru. Avem nevoie de profesionisti care sunt Oameni inainte de toate, in care sa avem incredere atunci cand suntem in impas. E o seara unica in care ii putem avea pe toti acesti oameni valorosi la un loc, le putem cunoaste povestile de succes, recastigand incredere in viitorul medicinei noastre.

Artisti de renume, personalitati, reprezentanti mass-media, autoritati, oameni de afaceri cu suflet, vor fi acolo

„Cand omul ne bate la usa, noi stim ca are mare nevoie de noi. Ca speranta lui e in mainile noastre. De fapt, cu asta ne ocupam. Cu speranta transformata in realitate. Cu redarea sansei la viata. Cu regasirea zambetului. Suntem mana deschisa intinsa catre mana care cere ajutor. Suntem o echipa si o familie unita in jurul unui medic cu o inima mare: Dr. Dragos Zamfirescu. Avem un vis, acelasi vis in fiecare zi: sa ii vedem pe cei ce ne-au calcat pragul plecand mai departe in viata sanatosi. Fara ingrijorare pe chip, fara teama sau deznadejde. Si cu increderea ca pot spune mai departe: m-am vindecat aici, la mine acasa. In Romania. Putem ajuta. Dar mesajul nostru e simplu: ajuta-ne sa ajutam!”

La 10 ani, Mauro e nevoit să-și vândă picturile, doar pentru a avea hăinuțe de iarnă. Bunica lui are o pensie de 640 de lei și nu poate să-l ajuteAutor: andreea.archip

Sursa: https://www.libertatea.ro/ultima-ora/gala-zetta-ajuta-ne-sa-ajutam-o-campanie-sustinuta-de-andreea-marin-si-initiata-de-medicul-dragos-zamfirescu-pentru-50-de-operatii-gratuite-romania-2395119

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Citeste si: