Connect with us

Monden

Legătura neștituă dintre Cristian Țopescu și Mihai Constantinescu

Dincolo de sincera prietenie a comentatorului sportiv cu solisti precum Gyuri Pascu, Gheorghe Gheorghiu ori cu membrii formațiilor Roșu și Negru și Iris, o relație mult mai specială, cea mai veche cu un artist,  a fost prietenia sa cu Mihai Constantinescu, cel ce a făcut cunoscute slagărele copilăriei multora precum: ”Maria-Mirabela”, ”Scăpărici”, ”Sus în deal”,”Vitezomanul Gică” ori ”Un zâmbet, o floare”.

Puțini sunt cei ce știu că, în tinerețe, cei doi au făcut echipă la secția de hipism a Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”. Sportiv hipic de la 13 ani, câștigător a două campionate naționale la săritori peste obstacole și instructor de hipism, Cristian Țopescu a devenit colegul lui Mihai Constantinescu după ce s-a transferat de la Oradea la București.

 

 

Legătura neștituă dintre Cristian Țopescu și Mihai Constantinescu. Cei doi au făcut echipă la clubul de hipism Steaua și au câștigat multe curse

Mihai Constantinescu și Cristian Țopescu se cunoșteau din perioada facultății (au absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport, ziaristul în 1970, iar solistul în 1973). Au concurat împreună la multe campionate și au obținut victorii pentru echipă. ”Mihai Constantinescu este un bărbat de toată isprava și are educație sportivă și spirit de învingător”, spunea regretatul Cristian Țopescu despre fostul său coleg de echipă care, ulterior, a devenit un solist de succes.

Trupul neînsulețit al celui a cărui voce  va râmâne vie alături de performanțele sportului românesc, va fi înhumat astăzi, la Cimitirul Ghencea Militar.

 

 

 

 

 

EXCLUSIV. Pod după aproape trei decenii. Întâlnire istorică dintre primul și actualul solist Direcția 5

 Autor: florian.gheorghe

Sursa: https://www.libertatea.ro/monden/cristian-topescu-si-mihai-constantinescu-2258439

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Citeste si: