Connect with us

Lifestyle

Motivul pentru care femeile poarta inele de logodna

inele de logodna

Inelele de logodna pot parea o traditie la fel de veche ca si insasi institutia casatoriei. Insa, nu cu foarte mult timp in urma, alte simboluri ale dragostei serveau pe post de promisiune pentru tinerii logoditi.

  • Stiai, de exemplu, ca in anii 1800 barbatii din America ofereau degetare logodnicelor acestora? 

De ce? Pentru ca dupa nunta acestor degetare le erau taiate varfurile si astfel era creat un inel sau verigheta din ziua de astazi.

  • Stiai ca in Anglia un obicei era ca un cuplu sa imparta in doua o bucatica de aur sau argint, cate o bucata pentru ambii parteneri? Tot atunci cei doi indragostiti beau un pahar de vin pentru a formaliza logodna lor. 

In secolul 13 in Roma, papa a ordonat ca perioada dintre logodna si casatorie sa fie casta, de asteptare. Pe atunci inelele erau niste simple cercuri de fier si, mai tarziu, de aur.

Obiceiul de a purta verigheta pe mana stanga se pare ca ar veni, totusi, de la credinta grecilor si romanilor cum ca o anumita vena – „Vena Amoris„, ar merge direct de la inelar pana la inima.

Daca te intrebi cand au aparut in trend diamantele pe post de inele de logodna sau de verighete, ia aminte urmatoarele

Arhiducele Maximilian al Austriei a fost primul barbat care a inmanat viitoarei sale sotii un inel stralucitor, in anul 1477. Insa, diamantele si alte pietre pretioase stralucitoare nu au devenit populare pentru cei ce nu erau in randul aristocratilor decat prin anii 1930. Adica foarte curand!

In anul 1940 abia, un copywriter de la o agentie de publicitate a gandit si a scris faimosul slogan „A Diamond is Forever” pentru compania de bijuterii De Beers. Campania de promovare a incurajat atunci consumatorii sa vada inelele de diamant drept obiecte pretioase de familie(sau mosteniri de familie).

Aceasta a fost, in mare, povestea aparitiei acestor inele de logodna si a verighetelor in istoria lumii pana in ziua de azi.

Sursa foto: Pinterest

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Citeste si: