Connect with us

Business

O romanca prezenta printre laureatii la premiile Nobel


O romanca se numara printre laureatii la premiile Ig Nobel din acest an. Este vorba despre Sauciuc Gabriela Alina, cercetatoare la o renumita universitate din Suedia. Romanca a castigat la categoria antropologie, dupa ce a descoperit ca cimpanzeii de la zoo imita vizitatorii la fel de des pe cat si acestia imita cimpanzeii.

Premiul Ig Nobel este o distinctie acordata in mod traditional unor studii si realizari stiintifice iesite din comun. In acest an gala a fost organizata la amfiteatrul Universitatii Harvard. La inceputul galei, invitatii au aruncat cu avioane de hartie intr-o tinta umana aflata pe scena. A urmat premierea laureatiilor din ce-a de-a 28-a editie. Printre castigatori s-au enumerat cercetatori din Suedia, Romania, Olanda, Germania, Danemarca, Marea Britanie, Indonezia sau Italia.

„Motivul pentru care ne aflăm aici este un studiu despre interacţiunile spontane dintre cimpanzei şi oameni, la o grădină zoo din Suedia. Scopul nostru era să vedem dacă cele două specii de primate îşi imită reciproc maimuţărelile. Aşa a fost. Cel mai important, am observat că maimuţăreala a dus la prelungirea interacţiunilor interspecii, a declarat cercetatoarea romanca Gabriela Sauciuc.

 

Articolul O romanca prezenta printre laureatii la premiile Nobel apare prima dată în News 24 Romania.Autor: Redactie

Sursa: https://news24.ro/o-romanca-prezenta-printre-laureatii-la-premiile-nobel/

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Citeste si: