Connect with us

Lifestyle

Persoanele care au o pasiune pentru carti sunt mai amabile

pasiune pentru carti

Ca sa devii o persoana mai buna si sa fii vazuta drept mai amabila de catre cei din jur, ai face bine sa incepi sa citesti mai multe carti si sa te uiti mai putin la TV. Daca televiziunea te prosteste, atunci cititul te invata cum sa fii mai empatic. Astfel, un studiu a confirmat faptul ca persoanele care au o pasiune pentru carti sunt mai amabile si se pot pune mai usor in pielea altora.

 

Uite cam cum a decurs acest studiu si cum a ajuns sa fie in favoarea celor cu o pasiune pentru carti

 

Dupa ce au fost chestionati legat de preferintele lor in materie de carti, TV si jocuri, unui numar de 123 de participanti le-au fost testate abilitatile interpersonale. Asta include si felul in care luau in considerare sentimentele altora, dar si dorinta de a-i ajuta pe ceilalti la nevoie.

Studiul a fost dictat de catre Universitatea Kingston din Londra. Acesta a descoperit faptul ca cei cu o pasiune pentru carti sunt mult mai dispusi sa actioneze intr-o maniera sociala acceptabila decat cei care prefera sa se uite la TV.

Si totusi, cei care adora sa urmareasca programe de televiziune au ajuns sa fie vazuti in studiu drept persoane mai putin prietenoase si care pot intelege mai putin parerile celorlalti.

Si totusi, si in cazul cartilor exista o smecherie. Nu orice carte citita te poate face mai bun. Se pare ca tipul de literatura preferata are un impact major asupra inteligentei emotionale. Asadar, studiul a descoperit faptul ca operele de fictiune citite de participanti le sporeste comportamentul social pozitiv al acestora, pe cand cititorii de opera dramatice si de romane de dragoste ar fi mult mai empatici.

Poate ca nu este nimic pentru unii, insa cei care au o pasiune pentru carti se vor bucura si mai mult sa afle ca pot avea calitati in plus fata de celelalte tipuri de persoane – adica non-cititorii.

Sursa foto: Pexels

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Citeste si: