Connect with us

Business

Primejdia uscătoarelor care elimină bacterii


Nu ar trebui să utilizăm uscătoarele de mâini cu aer cald din toalete, atrage atenția unii cercetători. Din cauza lor, intrăm în contact cu foarte multe bacterii periculoase.

Sunt mai puţin costisitoare decât şervetele de hârtie şi mult mai prietenoase cu mediul. Însă, de mai multă vreme, numeroşi oameni de ştiinţă atrag atenţia că aparatele acestea, pe care le găsim în toalete, mai ales în cele publice, ne pot îmbolnăvi.

Acum, specialiştii Universităţii din Connecticut spun că, odată pornite, aceste dispozitive nu doar că împrăştie bacteriile noastre peste tot în încăpere, dar ne transmit şi nouă mai mulţi microbi. Ei au ajuns la această concluzie după ce au analizat 36 de băi din interiorul instituţiei lor. În fiecare dintre probele colectate au descoperit chiar şi 60 de colonii.

Microorganismele sunt atrase de aerul cald pe care îl suflă uscătoarele de mâini şi se înmulţesc. Medicii avertizează că astfel se pot răspândi bacili precum Clostridium difficile, responsabili pentru enterocolite.Autor: Smeu Alexandra

Sursa: https://news24.ro/primejdia-uscatoarelor-care-elimina-bacterii/

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Citeste si: