Connect with us

Articole

Trucuri inedite pentru aplicatia mobila Facebook – Partea II

Facebook

Ieri ai aflat o parte dintre trucurile de utilizare ale aplicatiei Facebook, si daca ti-au fost de folos sau daca le consideri interesante, atunci poti trece un ochi si peste urmatoarele. Sunt, de asemenea, o serie de sfaturi utile atat pentru aplicatia mobila Facebook, cat si pentru cea de Desktop.

Ca sa iti faci navigarea pe Facebook mai usoara, incearca si urmatoarele trucuri

  • Vezi peste tot unde esti logat pe Facebook

Din aplicatia mobila de FB, intra la Ajutor si Setari, apoi da tap pe Setarile Contului, intra pe tabul Securitate si apoi vei da de sectiunea Unde esti conectat.

Aici poti da X pentru a iesi de pe anumite dispozitive sau de pe aplicatia de Facebook pe care esti logat. Si pe varianta Desktop poti face asta. Intra la Setari, si apoi la Securitate, si vei da tot de sectiunea Unde esti conectat.

  • Poti fi avertizat de fiecare data cand se incearca a se intra in contul tau

Poate ca stii asta deja, dar daca nu, afla acum! Intra la Securitate din tabul Setari si apoi vei gasi Alerte de conectare si Aprobari de conectare. Aici poti alege sa primesti o notificare Facebook sau pe email de fiecare data cand se face vreo logare la contul tau de pe un dispozitiv sau browser necunoscut.

  • Da dezabonare de la notificarile postarilor unde ai comentat

Probabil ca ti se pare enervant ca dupa ce ai comentat la o postare sa primesti de fiecare data notificari cu ce au mai comentat altii sau cu ce a raspuns persoana respectiva fiecaruia dintre voi.

De aceea poti da dezabonare in felul urmator. Cand vei primi o notificare pentru un comment sau pentru un like la o postare de pe varianta desktop a Facebook, intra in dreapta notificarii si apoi da Opreste notificarile de la aceasta fotografie.

  • Opreste notificarile cu remindere cu zilele de nastere ale prietenilor de pe FB

Facebook

Desi nu multa lume isi doreste asta, pentru ca deseori suntem uituci si vrem sa ne aminteasca cineva de ziua de nastere a unei persoane importante despre care am uitat, exista totusi oameni care iti doresc sa nu mai primeasca astfel de notificari.

Intra la Setari si apoi la Setarile Contului de unde poti da bifa daca sa primesti sau nu notificari despre zilele de nastere ale prietenilor de pe Facebook.

Acelasi lucru este valabil atat pentru varianta mobile, cat si Desktop.

  • Poti cauta postari si fotografii comentate sau cu like-uri de la o anumita persoana

Este suficient sa scrii in bara de Cautare urmatoarea fraza: Posts liked by – si aici scrii numele persoanei in cauza. Simplu si eficient daca vrei sa fii un stalker cat mai bun!

  • Efectueaza o cautare dupa anumite cuvinte cheie sau subiecte, nu doar dupa pagini si profiluri

Facebook iti permite sa cauti mult mai multe lucruri decat doar profilurile oamenilor. Tot ceea ce este impartasit in mod public pe reteaua aceasta de socializare poate fi cautat. Iar daca vei cauta dupa cuvintele cheie dorite, vei gasi rezultate din postari atat din surse de stiri, de pe profilul prietenilor tai, cat si de pe alte pagini.

  • Separa grupurile de persoane cu care esti prieten pe Facebook in liste personalizate, exact ca pe email sau ca in agenda telefonului

In varianta desktop a FB poti vedea toate listele de prieteni de pe pagina si poti adauga diferite persoane la ele. Din tabul Acasa intra la Liste de prieteni si apoi joaca-te cum vrei cu organizarea lor.

  • Poti pune pe Facebook si un mic bio cu informatii despre tine

Reteaua de socializare iti permite sa creezi un mic bio cu informatii despre tine sub forma de emoticoane. Acesta va aparea fix deasupra ocupatiei tale, a locului de munca, a orasului de unde esti si a statusului de relatie in care esti.

Poti edita aceasta sectiune oricand atat de pe varianta desktop, cat si mobile a aplicatiei Facebook. De pe pagina ta de profil intra la Actualizare info si apoi editeaza cum vrei in sectiunea Scrie ceva despre tine.

Facebook

  • Editeaza postari sau comentarii

Poate cel mai simplu lucru de facut la Facebook, editarea de postari si comentarii este la indemana oricui. In dreptul fiecarei postari de pe varianta desktop a Facebook poti da Editare postare.

Poti edita descrierea, sterge fotografia sau comentariul, salva fotografia sau distribui in mod extern. In cadrul aplicatiei de mobil, poti tine apasat pe comentariul in cauza pentru a-i da mai apoi copiaza, ascunde, sterge sau renunta. Cool!

Sursa foto: Pixabay

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending