Connect with us

De Vazut

Uber va avea nevoie de autorizatie ca orice alta companie de transport pentru a functiona in Romania

News24

uber

Curtea Europeana de Justitie(CJUE) sustine faptul ca Uber este o companie de transport ca si in cazul taxiurilor, si are nevoie de autorizatii si licente pentru a putea functiona in parametri optimi si in Romania. Pentru ca nu este companie digitala, Uber va trebui sa se puna la punct pentru a putea oferi servicii de …

Sursa: Uber va avea nevoie de autorizatie ca orice alta companie de transport pentru a functiona in Romania

Uber va avea nevoie de autorizatie ca orice alta companie de transport pentru a functiona in Romania

Curtea Europeana de Justitie(CJUE) sustine faptul ca Uber este o companie de transport ca si in cazul taxiurilor, si are nevoie de autorizatii si licente pentru a putea functiona in parametri optimi si in Romania.

Pentru ca nu este companie digitala, Uber va trebui sa se puna la punct pentru a putea oferi servicii de trasnport pasageri in tara la noi.

Uite ce conchide Curtea Europeana de Justitie despre situatia Uber

Serviciile furnizate de Uber, care conecteaza indivizii cu soferi non-profesionisti sunt acoperite de serviciile din domeniul transportului. Statele europene pot astfel reglementa conditiile de furnizare ale acestor servicii.

Au existat si scandaluri in care firmele de taximetrie au protestat impotriva Uber si a altor societati care functioneaza in aceeasi maniera. Asta s-a intamplat atat in Romania, cat si in Franta si Spania. Mai mult decat atat, compania numita digitala, unde poti comanda o masina cu sofer la un simplu click, s-a retras deja de pe piata din Ungaria si Danemarca.

Citeste si:Anulări ryanair & punctualitate

Mai mult decat atat, Uber si-a pierdut deja licenta in Londra si in Sheffield, iar in Israel a fost interzis dupa o decizie a instantei judecatoresti.

Uite ce declaratii a oferit purtatorul de cuvant Uber pentru Balcani

In majoritatea tarilor UE in care operam sub legea transportului sau suntem in curs de reglementare, aceasta hotarare nu afecteaza mersul lucrurilor. Totusi, in continuare, milioane de europeni sunt impiedicati sa foloseasca aplicatii similare cu ale noastre.

Asa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber sa fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autoritatile din Europa. Aceasta este abordarea noastra pentru a ne asigura ca oricine poate comanda o cursa sigura la apasarea unui buton.”

Citeste si:Bucureşti – primul oraș din CEE cu UberGREEN, serviciul de mașini 100% electrice

Se vede astfel faptul ca Uber doreste sa functioneze conform cu reglementarile si sa aiba autorizatii astfel incat sa poata functiona ca orice firma de taximetrie. La noi in tara, compania este prezenta in 4 orase si are numerosi utilizatori.

Sursa: libertatea.ro

Sursa foto: bugetul.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending