Connect with us

Articole

Vezi ce se intampla atunci cand incepi sa citesti mai mult. Hint: E doar spre binele tau

citesti

Pentru toti pasionatii de citit de aici: Voi stiti prea bine cat de mult face sa citesti ceva mai multe carti si stiti, de asemenea, cat de mult poate o simpla carte sa iti deschida orizonturile, dar si sa iti coloreze lumea.

Dar, pentru cei care nu citesc sau care nu citesc prea des si prea mult, este o alta poveste de spus. Nimeni nu incearca sa convinga pe nimeni de nimic, ci se prezinta doar niste avantaje pentru sporirea calitatii vietii in toate aspectele ei.

Deci, non-cititorilor, fiti pe faza!

Vezi ce se intampla cand incepi sa citesti mai mult:

 1. Nu te mai plictisesti cand citesti

  Ai prea mult timp liber si nu stii ce sa faci productiv? Afla ca o carte iti poate umple aceste momente in cele mai placute culori si sentimente din lume. Alege ceva care sa iti surada ca gen sau care are legatura cu personalitatea ta si lasa-te in voia paginilor unei lecturi de cel putin o ora buna.

  De asemenea, vei descoperi o modalitate superba de a evada atunci cand viata ti se pare deprimanta, rece si plina de greutati. Gaseste-ti refugiul in carti!

 2. Vei deveni una cu timpul. Vei descoperi secretele istoriei si ale generatiilor trecute

  Toate cartile au o cale secreta prin care pot comunica cu tine. Sau prin care pot face posibila o cale de comunicare intre tine, cel din prezent, si personajele din trecut, personaje de care doar ai auzit atatea lucruri si pe care ai fi dorit sa le cunosti.

  Stii cum poti invata mai simplu istorie sau orice altceva despre lumea asta? Nu din atlase si manuale scolare, ci din cartile alese de tine pe subiect. 

  Cartile ne permit sa intram in lumea altora, sa ne identificam cu personajele si sa traim pe pielea noastra povesti si intamplari care mai de care mai fascinante. Citeste si iti vei da seama ca iti vei face mai multe personaje favorite din titlurile alese de tine.

 3. Vei vorbi mult mai cursiv si vei avea un vocabular mult mai cuprinzator

  Nu numai ca vei invata anumite lucruri, te vei distra, vei plange si vei rade, ci iti vei si imbogati vocabularul, vei invata mai multe cuvinte si te vei exprima mai frumos, atat in vorbire, cat si in scriere.

  Nu-i asa ca vrei sa fii un as in comunicare? Ei bine, citeste mult!

 4. Vei avea cu ce sa iti ocupi timpul atunci cand vei astepta undeva

  Oriunde ai avea de mers, la medicul stomatolog, la programarea de la unghii, la un curs care incepe mai tarziu la scoala sau la banca pentru a plati ceva, nu mai este nevoie sa stai la coada si sa te plictisesti. Acum vei avea o carte la indemana cu care iti vei umple timpul si cu care te vei „distra”.

 5. Vei deveni mult mai creativ

  Ideile vin citind si informandu-te despre numeroase lucruri. Asadar, in loc de a rasfoi doar ziare cu stiri si reviste de moda si de decor interior, mai bine ia o carte groasa si pune-te pe citit. Poate fi din domeniul tau sau nu. Oricum, daca vei incepe sa citesti mai mult si mai des, vei deveni si mai creativ.

  Iar daca munca ta se bazeaza pe asta si trebuie sa ai idei noi mereu, atunci nici ca se poate sa fi dat lovitura mai bine cu pasiunea ta pentru carti.

Iti dai seama ca acestea sunt doar cateva avantaje de pe urma cititului, insa exista mult mai multe, iar singurele lucruri pe care trebuie sa te bazezi sunt timpul pe care trebuie sa ti-l faci si vointa pe care trebuie sa o ai.

In rest, nici o scuza. Carti exista la biblioteca, la librarie, pe site-uri online, in varianta electronica sau in varianta audio(desi pe acelea nu le citesti, ci le asculti).

Sursa foto: pexels.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending