Connect with us

Sport

Zumba iti schimba viata!

zumba

Probabil ai auzit si tu deja despre zumba, dansul ritmic, si alte tipuri de miscare acompaniate de muzica. Nici o sala de fitness care se respecta nu uita sa includa in programele sale de work-out cursuri de zumba sau de kangoo-jumps. Dar mai bine ar fi sa afli exact ce este acest tip de activitate fizica si cum te ajuta sa duci un stil de viata sanatos. 

Zumba este un program de fitness care se foloseste de miscari de dans latino-americane pentru a crea un antrenament aerobic intens. Acesta este un tip de sport complex care lucreaza tot corpul si te ajuta sa slabesti sau sa iti intri in forma rapid. Nu se poate sa incerci o clasa de zumba fara sa transpiri si sa pierzi cel putin cateva sute de grame bune.

Cum te ajuta zumba si iti schimba viata in bine

zumba

Insa, exista mai multe tipuri de zumba care se potrivesc tuturor varstelor, aptitudinilor si preferintelor din lume. Si in afara de beneficiul principal, acela de a te mentine in forma sau de a slabi in no time, acest program de fitness mai prezinta si alte avantaje super pentru tine. 

  • Pentru unii, acest tip de dans poate fi o adevarata sursa de venit. Poti fi trainer de asa ceva si poti preda cursuri de dans ritmic de cateva ori pe saptamana sau in weekend, pe langa jobul pe care il ai deja. Daca te pricepi la asta si vrei sa dai un exemplu celorlalti in privinta sportului, atunci acest lucru iti poate aduce si ceva banuti in plus.
  • Metabolismul este accelerat si esti mai rezistent la activitatile fizice intense. De obicei cand mergi la sala de fitness sau faci anumite exercitii fizice acasa, mai iei si pauze din cand in cand. Insa, in cazul unui curs de zumba pauzele nu sunt incluse.
    Daca este vorba despre o ora intreaga de activitate fizica, atunci 60 de minute vor fi folosite din plin si se va lucra intens prin miscari de dans specifice. Asta va face corpul ca odata cu timpul sa se obisnuiasca cu efortul fizic prelungit si sa isi grabeasca si metabolismul.
  • Postura, flexibilitatea si echilibrul sunt imbunatatite semnificativ odata cu urmarea unui curs de zumba. Odata ce inaintezi in varsta lipsa de efort fizic si nerespectarea unei posturi potrivite se vor resimti. Insa, cu ajutorul miscarilor gratioase si flexibile de dans toate aceste elemente se vor imbunatati si tu te vei simti mai bine. Presupune un oarecare efort, dar poate fi distractiv si sanatos in cele din urma.
  • Starea de spirit iti este mai pozitiva. Ai experimentat si tu cateodata sau de fiecare data lipsa de chef si o oarecare obligatie atunci cand te indreptai catre sala de fitness si cand lucrai la aparate sau faceai cardio. Insa, la zumba este altceva. Este vorba despre un grup de persoane care urmeaza aceleasi miscari pe ritmuri nebune de muzica tare si instruite de un trainer priceput si care-ti inspira forta.

De asemenea, aici este vorba si despre interactiunea sociala, pe care poate ca nu o resimti la fel in cadrul activitatii fizice din sala de gimnastica. Deseori se organizeaza si evenimente atat in sala, cat si in natura pentru a celebra zumba la adevarata ei valoare si a demonstra oamenilor ca este o activitate ce nu trebuie trecuta cu vederea.

Daca nu ai incercat niciodata cursuri de zumba, inscrie-te la o prima lectie si vezi cum te simti. Mergi alaturi de un prieten daca te simti mai timorat sau mergi singur daca vrei sa-ti faci cunostinte noi si esti din cale-afara de sociabil. Chiar si dupa prima lectie, te vei simti mai bine si te vei ambitiona sa te inscrii pentru un curs intreg de zumba. 

Surrsa foto: Pexels

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Citeste si: