Connect with us

Business

Top 3 sisteme de educatie din Europa


Sistemul de invatamant este o tema care ne intereseaza, chiar daca suntem sau nu parinti. Schimbarile anuale suferite de sistemul educational de la noi din tara si lipsa de orientare catre elevi sunt tendinte ingrijoratoare pentru noi. Copiii sunt de-a dreptul bulversati de schimbarile continue, iar cadrele didactice efectiv au o mare dificultate in a se adapta continuu la noi cerinte, si le este imposibil sa se centreze pe fiecare copil, din cauza numarului mare de inscrisi in fiecare clasa. Va prezentam un top 3 sisteme de educatie din Europa, ca sa vedem prin ce se diferentiaza ele de sistemul romanesc de invatamant.

Finlanda

Mai putine teme si mai multe activitati in aer liber, o atmosfera de invatare relaxata, orientarea catre calificare profesionala si nu catre acumularea de diplome sau certificate, fara teste standardizate, se pune accent pe cunostintele de baza, care ajuta cu adevarat copiii in viata, masa este gratis pentru toti elevii, copiii coopereaza si nu sunt in competite datorita faptului ca performantele fiecarui elev sunt evaluate astfel incat sa nu existe standardizarea acestora. Fiecare elev este astfel egal.

Danemarca

Educatia centrata pe elev este baza sistemului educational din Danemarca. Elevii dezbat, impreuna cu invatatorii, orice subiect si au mereu dreptul la opinie. Lectiile traditionale sunt predate intr-o maniera moderna si se pune mare accente pe participarea activa a copiilor in toate momentele zilei.

Norvegia

Sistemul lor de invatamant este foarte asemanator cu cel finlandez si danez, facand Norvegia sa se situeze pe locul 3.

Sursa: News 24 Romania.Autor: News24

Sursa: https://news24.ro/top-3-sisteme-de-educatie-din-europa/

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Citeste si: